Descripció dels Perfils Professionals

Descripció dels perfils professionals

Equip de Professionals

Lola de la Fuente

Directora general
(Barcelona, 1955). Llicenciada en Psicologia. Postgrau en Pedagogia Terapèutica. Educadora Social. Diplomada en Gestió Empresarial i Recursos Humans per EADA. Professora de Llengua Catalana. Des de 1977 treballa al sector de la discapacitat. Va ser presidenta de l’Associació Empresarial d’Economia Social DINCAT (patronal del sector) de 2010 a 2014. És directora general de l’Associació Esclat des de l’any 2000.

Jordi Gonzàlez

Director general adjunt | Director de la Residència i Centre de dia Esclat Marina
(Manresa, 1975). Diplomat en Magisteri Educació Especial. Màster en Teràpies Manipulatives. Instructor i formador del mètode Pilates. Màster en Direcció i Administració d’Empresa. Postgrau en Musicoteràpia. Postgrau en Teràpia Assistida amb Animals. Màster en Direcció de Serveis d’atenció a persones amb discapacitat. Postgrau en PNL. Des de 1997 treballa a l’Associació Esclat. Actualment, és director de la Residència i Centre de dia Esclat Marina, i director general adjunt de l’Associació Esclat, càrrec que ocupa des de setembre de 2017.

Xavier Caballero

Director del Centre Especial de Treball Esclatec
(Barcelona, 1955). Diplomat en Educació Social. Tècnic en Mecànica i Electrònica de motors. Gran experiència en el sector de la discapacitat, especialista en accessibilitat, tecnologies de suport i adaptacions. Del 1977 al 1988 va formar part part del primer equip del Centre Esclat. El 1994 va posar en marxa el Centre Ocupacional Esclat 2. Des de 1999 és director del Centre Especial de Treball Esclatec.

Àngels Alda

Directora del Centre Ocupacional Esclat 2 i del Centre de dia Cades
Llicenciada en Pedagogia Terapèutica. Postgrau en Psicopedagogia. Des de 1988 treballa al sector de la discapacitat. Va començar a l’Escola i Centre de rehabilitació NADIS (1990-1991). Cofundadora i tresorera del Centre Ocupacional Sínia per a persones amb Paràlisi Cerebral (1991-2002). Va ser directora de la Residència Maria Feixa, Residència Batllòria i Residència Montigalà (2003-2013) de la Fundació APIP-ACAM. Des del 2013 és directora del Centre Ocupacional Esclat 2 i del Centre de dia Cades de l’Associació Esclat.

Oriol Guim

Director del Centre d’Educació Especial Esclat
(Barcelona, 1978). Diplomat en Educació Especial. Llicenciat en Psicopedagogia. Inicia la relació professional amb el sector com a monitor de lleure i esport,  i com a auxiliar d’educador i educador de centres ocupacionals. Des del 2006 exerceix de mestre-tutor d’aula al Centre d’Educació Especial Esclat. Des del 2012 és el director del Centre.

Marisol Álvarez

Directora de Qualitat
(Zamora, 1965). Tècnica en Gestió de Wualitat i Auditoria interna. Educadora Social. Des de 1990 treballa a l’Associació Esclat i des de setembre de 2013 n’és la directora de Qualitat.

Gemma Comas

Responsable de Comunicació
(Viladecans, 1982). Llicenciada en Comunicació Audiovisual. Màster en Direcció i Producció de cinema i televisió. Va treballar en l’equip de producció de la productora d’arts escèniques i audiovisuals Alta Realitat fins al 2010. Actualment és la responsable de Comunicació de l’Associació Esclat, on hi treballa des del 2011.

Francesc Gatuellas

Responsable de Recursos Humans i Control de Gestió
(Manresa). Enginyer industrial especialitzat en organització. Llicenciat en Economia de la Empresa. Màster en MBA i Medi Ambient. Va treballar al Banc Atlàntic, com a director de Gestió, i a Bruguera S.A., com a director de Fabricació. Va ser director-gerent de l’empresa pública TERSA durant 22 anys. Des de 2005 col·labora i assessora entitats del Tercer Sector. Treballa a l’Associació Esclat des de 2012 com a responsable de Control de Gestió i de Recursos Humans.

Gemma Blasco

Treballadora Social
(Barcelona, 1962). Diplomada en Treball Social per la Universitat de Barcelona. És treballadora social de l’Associació Esclat des de l’any 2008.

Marisa Gascón

Responsable de Captació de Fons
(Barcelona, 1957). Formació professional d’Administrativa de 2n grau. Responsable de secretaria als Laboratoris Dr. Oliver Rodés (1976). Departament de promoció de Discos Zafiro (1977-1978). Atenció comercial i assistent del delegat de Famosa (1979-2003). Treballa a Esclat des de 2004, actualment al departament de Comunicació i Captació de Fons.

Mercè Fernàndez

Cap d’Administració i Comptabilitat
(Lugo, 1965). Formació professional branca Administrativa. Des de 1994 treballa a l’Associació Esclat com a Administrativa-Comptable. Des del novembre de 2015 n’és la cap d’Administració i Comptabilitat.

Jana Alacid

Departament de comptabilitat. Gestió de facturació i proveïdors
(Barcelona, 1959). Formació en Gestió i Tècniques administratives. Ha treballat en diverses empreses desenvolupant tasques de comptabilitat, de gestió de proveïdors i de gestió de nòmines. Treballa al departament de Comptabilitat de l’Associació Esclat des del 2010. Actualment s’encarrega de la gestió de la facturació i dels proveïdors de l’entitat.

Juan Ranera

Director adjunt del Centre Especial de Treball Esclatec 
(Barcelona, 1977). Enginyer de Sistemes Electrònics. Màster en Automàtica, Domòtica i Robòtica a la Universitat Ramon Llull (URL). Postgrau en Fabricació Digital pel Fab Academy. Especialitzat en les noves tecnologies per millorar la qualitat de vida de les persones.

Antonio Benedico

Cap del departament d’R+D+Idel Centre Especial de Treball Esclatec

Convenis Laborals

Els convenis laborals als quals s’acullen els professionals de l’Associació Esclat són els següents (inclouen les taules salarials):

  • Conveni col·lectiu de treball del sector d’escoles d’educació especial de Catalunya per als anys 2008-2009 (PDF adjunt)
  • Conveni col·lectiu de treball del sector de tallers per a persones amb discapacitat intel·lectual de Catalunya 2013 – 2017 (PDF adjunt)
  • V Conveni col·lectiu de treball de Catalunya de residències i centres de dia per a l’atenció de persones amb discapacitat psíquica severa i profunda, per als anys 2007-2009 (PDF adjunt)